Laconia Loft

Location: Boston's South End
Clients: Academic Administrators
Goal: Upgrade various areas of the loft by implementing European interior components
Pre-construction conditions to resolve: Outdated kitchen, limited storage and poor lighting
Design, Product Sourcing, Project Management: Studio Verticale
Build-out: Various subcontractors supervised by Studio Verticale
Overall duration: 6 months

The clients came to us looking to upgrade their kitchen area, expand master bedroom storage, replace some of the key doors and improve lighting conditions throughout the residence. Inspired by the many travels and their new home's architectural qualities, the clients desired to introduce contemporary European elements into the mix of their art and furniture collection. As part of the kitchen renovation, the former tile floor was replaced with a wood floor that had to match the existing floor finish in the living area. The result is a seamless transition between two main areas of the home.

The project features:
  • 'Petra' kitchen by Arredo3 with a combination of post-formed bi-laminate fronts in white silk and wood finish. Silestone counter top and lacquered glass backsplash
  • Liebherr french door bottom freezer 36" refrigerator with stainless steel doors
  • Bosca Arredi glass sliders (laundry closet and master bathroom closet) and doors (coat closet)
  • Pianca 'Plana'  stand-alone matte-lacquered wardrobe with integrated dressers and a combination of sliding and hinge door components
  • Tech Lighting monorail lighting system
  • De Majo glass lighting throughout

Here is how our clients describe their project: 

'We loved the new large, open space with its full wall of windows, but knew it needed updating, especially the kitchen. Working with David and Mila, together we developed a simple, yet beautiful design approach.  As designers and project managers, they were always responsive and brought forward practical options and solutions to keep it all within budget. We love this new space.  And so do our guests.'

Photo Credits: Hans Harmadi